Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.

Pacientul care a decedat mai avea și alte boli: pneumonie și bronhopneumonie. În secția respectivă mai sunt internați trei pacienți și este posibil să se fi contaminat cu această bacterie, relatează Digi24.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele.

De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment existența unui focar de infecție nosocomială”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.


Citește și: Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism, care ar fi fost ascunsă într-o clasă în timpul inspecției: „Vorbim despre o încălcare gravă a Legii Educației”


 

Urmărește-ne pe Google News