Dooeol Lee (30 de ani) şi alesul ei, Jusang Young (31 de ani), şi-au legalizat căsătoria la New York, acolo unde locuiesc de ani buni, însă petrecerea nunţii au făcut-o, zilele trecute, în judeţul Argeş. Au căutat zile în şir pe internet un loc ieşit din comun şi de îndată ce au văzut costumele şi au aflat detalii despre tradiţia românească s-au hotărât.
Au luat legătura cu o agenţie de turism şi au pus la cale o nuntă, aşa cum se făcea la sate pe vremuri. Au îmbrăcat straiele populare şi au plecat cu alai mare, format din mamele lor şi toată suflarea satului Piatra, spre biserica Mănăstirii Corbii.
Pentru că nu sunt ortodocşi, mirilor doar li s-a povestit ritualul de nuntă, iar apoi toată lumea s-a mutat în aer liber, pe marginea unui lac de la poalele Făgăraşului, unde coreenii au petrecut româneşte: cu masa plină de bucate, aşa cum se serveau odată, stropite cu palincă.
“Nu ştiam nimic despre România până să venim, dar este o ţară minunată, cu peisaje frumoase şi tradiţii interesante. Am băut şi palincă, dar după un păhărel am fost roşu la faţă o oră”, ne-a spus Jusang Young, abia desprins dintr-o horă

Urmărește-ne pe Google News