Naşterea l-a adus pe Cristian Ciurea în mijlocul unei familii modeste, dar plină de dragoste pentru băieţelul ce a venit pe lume acum 13 ani. Mai precis, în 5 octombrie 1999. Pasionat de fotbal, s-a înscris la un club din Slatina, oraşul natal. Visa însă cu ochii deschişi la clipa în care va călca pe gazonul din Ghencea sau pe Naţional Arena, ca jucător al echipei iubite, Steaua. Dar în anul 2009, soarta a vrut să trântească metalic uşile vieţii normale, pentru Cristi. A fost diagnosticat cu o boală rară şi cumplită, tumora Askin. Au început neliniştile, spaimele, grijile. Pentru băiat şi părinţii lui. După o operaţie la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti şi o chinuitoare chimioterapie, ce a durat opt luni, boala părea învinsă. Cristi a avut un răgaz să viseze iar la fotbal, la Cristiano Ronaldo, să asculte muzica artiştilor preferaţi: Mihai Trăistariu, Pepe, Connect- R sau Mandinga.
Dar suferinţa nu se sfârşise. În cursul lunii iulie a acestui an, o durere toracică brusc instalată l-a adus pe Cristian din nou pe masa de operaţie de la Institutul Marius Nasta. Boala recidivase, astfel că a fost nevoie de o nouă extirpare a ţesutului canceros. Şi de reluarea, de la începutul acestei luni, a chimioterapiei la Spitalul Fundeni. Iar totul va dura, probabil, încă opt luni lungi şi grele. Cu cheltuieli de transport, de medicamente şi câte şi mai câte. Iar unele medicamente necesare, cum sunt Maxpera şi Metotrexat, se găsesc greu ori sunt mult prea scumpe pentru bugetul modest al familiei. De aceea, orice ajutor va fi bine-venit şi binecuvântat. Şi, poate, într-o zi, Cristi o va urmări pe Steaua cum joacă. Dacă nu din teren, atunci măcar din tribune. Sănătos.

Cum poţi ajuta:

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani, pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta copiii@libertatea.ro.

Urmărește-ne pe Google News