Sora mai mare a lui Davidi a dat alarma sâmbătă seara, după meciul câștigat de naționala Belgiei împotriva celei a Rusiei. Fratele ei era de negăsit. Euforia victoriei favoriților pe terasa ‘t Vissershof, din Erpe-Mere, s-a transformat imediat în panică. După câteva minute de căutări, părinții băiatului au văzut o minge plutind pe iaz și pantofii lui au fost găsiți pe mal.

În fața terasei ‘t Vissershof se află un mare iaz de pescuit, iar lângă el sunt un castel gonflabil și câteva jucării. Davidi, în vârstă de 8 ani, s-a jucat tot meciul cu sora sa mai mare V., care are 11 ani. Familia, tată din Aalst și mama de origine română, a sosit la terasă mai devreme în acea seară, în jurul orei 18.30.

„Am băut împreună”, spune Helie Closse, o bună prietenă a familiei. „Cei doi copii au fost unul lângă celălalt toată seara.”, spune Close. Băiatul suferă de un handicap mintal și îi este mai greu să vorbrască: „Sora lui a avut mereu grijă de Davidi.”

Imediat după terminarea meciului, fetița le-a spus adulților că nu-și găsește nicăieri fratele. Toți adulții au mers pe mal, au fost aduse mașinile și aprinse farurile. Pantofii băiețelului au fost găsiți la scurt timp, lângă apă. Apoi sunt chemate serviciile de urgență.

La miezul nopții, scafandrii au recuperat trupul băiețelului de pe fundul apei. Manevrele de resuscitare au fost în zadar, Davidi a fost declarat decedat.

Părinții au primit asistență medicală pe marginea iazului, iar cercetările au fost încheiate rapid. „Este un accident foarte nefericit.”, a declarat procurorul din Flandra de Est duminică după-amiază. Ancheta asupra dramei a fost finalizată.

Urmărește-ne pe Google News