Potrivit sursei citate, Consiliul Patronatelor Bancare din România, Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, precum și Patronatul Industriei Asigurărilor din România au trimis joi seară o scrisoare către Guvern prin care solicită acest lucru.
„În cadrul punctului 4 din Strategia de vaccinare adoptată de Comisia Europeană, sunt propuși spre a fi vaccinați cu prioritate «angajații care nu se pot distanța social», angajații din bănci și asigurări aflându-se în această situație. Societățile bancare și cele din asigurări sunt parte din infrastructura critică națională și este imperativ necesar ca acestea să poată asigura continuitatea prestării serviciilor bancare și de asigurări către populație și companii în condiții optime”, se arată în scrisoarea trimisă Guvernului.
„Domeniile-cheie” care au prioritate în etapa a II-a
Aceștia mai subliniază că băncile sunt absolut necesare pentru finanțarea populației în actualul context economic, iar companiile de asigurări trebuie „să poată interveni prompt” pentru despăgubirea asiguraților care suferă daune.
La începutul acestei luni, Strategia de vaccinare anti-COVID a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, grupurile prioritare pentru vaccinarea anti-COVID vor fi următoarele:
- personalul din domeniul sănătății
- personalul din centre rezidențiale și medico-sociale
- populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu COVID
- personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății
În etapa a doua de vaccinare, va intra populația cu grad de risc (adulți cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice), dar și lucrătorii care desfășoară activități în „domenii-cheie”. În etapa a treia, va fi vaccinată populația generală.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro