Ministerul rus al Apărării a decis să încurajeze militarii care au luat parte la luptele din Ucraina, în regiunile Kiev, Cernihiv și Sumî, pentru a da un exemplu „mobilizator” pentru cei care se află încă pe front.

Potrivit documentelor prezentante de Radio Svoboda și semnate de Serghei Șoigu, soldați rușii vor primi:

  • 100.000 de ruble (circa 1.150 de euro) pentru un tanc ucrainean capturat sau distrus;
  • 50.000 de ruble (circa 570 de euro) pentru vehicule blindate de luptă, artilerie autopropulsată, sisteme de rachete antiaeriene și sisteme de incendiu distruse;
  • 300.000 de ruble (circa 3.440 de euro) pentru o aeronavă distrusă;
  • 200.000 de ruble (circa 2.300 de euro) pentru un elicopter doborât.

Cei care „au excelat” în „distrugerea forțelor inamice” beneficiază de plăți de până la 100.000 de ruble (circa 1.150 de euro).

Ucrainenii oferă bani mult mai mulți rușilor care își predau armamentul în stare de funcționare

Cu o zi înainte de hotărârea Ministerului rus al Apărării, Ucraina anunțase că oferă bani și documente noi soldaților ruși care își predau armamentul în stare de funcționare. Un avion de luptă era cotat la 1 milion de dolari, iar un tanc – la 100.000 de dolari.

În fuga după obținerea „recompenselor”, a arătat o interceptare a serviciilor de informații ucrainene, un comandant rus îi spune unui soldat din subordine să-și distrugă echipamentul, fiindcă raportase superiorilor că „inamicii” au fost suprimați, iar aceștia i-au cerut dovezi.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News