Piteşteanul Gheorghe Axinte şi-a pierdut băiatul
Familia piteşteanului Gheorghe Axinte, bărbatul care, cu o avere de 18 milioane de euro, este considerat unul dintre cei mai bogaţi 500 de români, a fost greu încercată, în urmă cu o săptămână.
Cornel, băiatul de 22 de ani al omului de afaceri, şi-a pus capăt zilelor în apartamentul de lux în care locuia, situat la ultimul etaj al societăţii Argecom, din Piteşti, deţinută de tatăl său, fără să lase nici măcar un bilet prin care să îşi justifice gestul. Tânărul, care aparent nu avea nici un motiv să îşi dorească moartea, s-a spânzurat cu un fular de balustrada scării din locuinţă. Prietenii acestuia au lansat ipoteza că băiatul şi-a luat zilele din cauză că fosta lui prietenă, de care se despărţise acum doi ani, era gravidă şi urma să se mărite cu altul.
Milionarul piteştean, care îl numise recent pe Cornel director al uneia dintre societăţile sale, a fost răvăşit de durerea pierderii fiului. “Era foarte ambiţios. Venea întotdeauna la program, voia să înveţe. Era foarte sensibil, foarte deştept, vorbea cursiv câteva limbi străine. Băiatul meu cânta în corul bisericii”, a povestit afaceris- tul, care, marţi, a sfinţit locul în care băiatul lui s-a sinucis.
Doliu în familia Prigoană
La sfârşitul lunii iunie, afaceristul Silviu Prigoană şi soţia acestuia, Adriana Bahmuţeanu, au primit o lovitură dureroasă. Băieţelul lor, Eduard Darius, s-a stins după doar trei săptămâni de viaţă, la Spitalul Polizu din Capitală.
Organismul bebeluşului, născut prematur la doar şapte luni de sarcină şi cântărind 900 de grame, nu a putut rezista. Deşi medicii au fost sceptici încă de la naştere cu privire la şansele de supravieţuire ale copilului, milionarul şi soţia lui au tot sperat că Darius va rezista. Trupul micuţului a fost înhumat într-un cimitir din Capitală, în cadrul unei ceremonii la care au participat doar apropiaţii familiei.
«Regele tutunului» a sfârşit în ştreang
Conducea un adevărat imperiu, atunci când a decis să-şi pună capăt zilelor. Florian Anghelescu (foto), bucureşteanul supranumit “regele tutunului” după ce şi-a deschis două afaceri cu ţigări, a fost găsit spânzurat în propria locuinţă din cartierul Băneasa, la jumătatea lunii martie a anului 2006. Bărbatul nu a lăsat nici un mesaj prin care să îşi justifice gestul. Afaceristul era acuzat de o fraudă de 650.000 de euro.
Mircea Stănescu s-a împuşcat în cap
Un mare necaz s-a abătut şi asupra familiei jurnalistului Sorin Roşca-Stănescu, la începutul acestui an.
Mircea, fiul de 39 de ani al ziaristului, a fost găsit fără suflare, pe 5 ianuarie, în propriul apartament din cartierul bucureştean Panduri. Fostul deputat s-a împuşcat în cap, la nouă zile după ce Mercedesul său a spulberat un bărbat pe o trecere de pietoni de pe strada Aviator Alexandru Şerbănescu, omorându- l pe loc. Atunci, deşi martorii evenimentului au spus că la volan se afla Mircea Stănescu, iubita acestuia, Marilena Aurelia Molnar (38 de ani), a luat vina asupra ei.
Familia Erbaşu, urmărită de nenorociri
Familia afaceristului Mihail Erbaşu (62 de ani, foto) a fost urmărită, parcă, de un blestem. În martie 1996, sora miliardarului, Florica, a decedat la câteva luni după ce s-a aruncat de la etajul şase al unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei, unde locuia.
Pe 21 iunie 2004, omul de afaceri şi-a pus capăt zilelor, plonjând de la etajul întâi al casei sale din Snagov, Ilfov, în piscina goală. La trei ani de la moartea afaceristului, în august 2007, un nepot de-al său şi-a pierdut viaţa. Adrian Vlasabi (35 de ani) a căzut de la etajul 9 al unui bloc unde lucra alături de un alt angajat al firmei de construcţii a familiei Erbaşu.
Mitică Dragomir nu şi-a revenit după moartea fiului cel mare
Căsătorit cu Vica de peste 40 de ani, Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, mărturiseşte că anul 1987 a fost cel mai negru din viaţa lui.
“Atunci, în iarna aia rece şi blestemată, mi-a murit băiatul cel mare, Manuel, şi această lovitură a sorţii m-a marcat pe viaţă. Şi acum îmi vine să plâng! Manu era un copil extraordinar, vorbea patru limbi străine, era titularul naţionalei de juniori şi juca meci de meci la Braşov, în Divizia A. Dumnezeu să-l ierte!”, îşi retrăieşte povestea dureroasă Dragomir.
Această fotografie-document, în care Manuel (17 ani, medalion), pe atunci jucător al FC Braşov, apare împreună cu Dumitru Dragomir, tatăl său, a fost publicată în revista “Sportul”, în anul 1985
Manuel a murit la 17 ani şi 10 luni, pe 15 ianuarie 1987, după o petrecere la care băuse două beri, în condiţiile în care nu mai pusese gura pe alcool până atunci: s-a înecat în somn şi a decedat din cauza asfixiei mecanice. Născut la 21 martie 1969, pe vremea când Mitică era fotbalist la clubul Chimia Râmnicu Vâlcea, Alexandru Manuel Dragomir a jucat fundaş central, şi-a trecut în palmares o promovare în primul eşalon cu “stegarii”, în 1984, avea două meciuri în Liga I pentru FCM Braşov şi peste 30 de selecţii la loturile naţionale de juniori.
Starostele fotbalului românesc mai are un copil, Bogdan (33 de ani), care a jucat şi el fotbal şi pe care părinţii îl iubesc ca pe ochii din cap.
Au cuvântul cititorii
Cât de importantă este averea în viaţa unui om?
Viaţa i-a pus la grea încercare, în ultima vreme, pe mulţi bogătaşi de la noi din ţară. În ciuda averilor colosale, unii dintre ei au fost îngenuncheaţi chiar de puterea celui pe care îl iubeau atât de mult, banul, sau şi-au înmormântat copiii pentru care nu au putut face nimic. Iată ce părere au bucureştenii despre importanţa averii în viaţă.
«Nu înseamnă nimic»
Ilie Mircea, 54 de ani, pensionar: “Eu consider că banii nu aduc fericirea. Asta, pentru că poţi să ai cât de mare averea, dacă nu ai sănătate, totul este degeaba. N-ai ce face cu banii în cazul ăsta, nu înseamnă nimic”.
«Ce să faci cu averea?»
Raluca Găvarnă, 19 ani, elevă: “Dacă n-ai noroc, ce să faci cu averea? Cred că banii nu pot aduce fericirea, decât, poate, pentru un scurt moment în viaţă. Apoi, ca să îţi meargă bine, ai nevoie de mult noroc”.
«Aduce multe probleme»
Alexandru Bolocan, 28 de ani, tâmplar: “Banii aduc foarte puţină fericire, în schimb fac multe probleme. Cele mai importante lucruri în viaţă sunt sănătatea, familia, nu averea. Aceasta se observă şi din cazurile prezentate de voi”.
«Nu te ajută în orice situaţie»
Raluca Cristescu, 27 de ani, marketing: “În mare, averea nu aduce prea mult timp fericire. Uneori, cu banii poţi cumpăra aproape orice, chiar şi sănătate, însă nu te ajută în orice situaţie şi, în final, ajungi să fii nefericit”.
«Prea mulţi bani tâmpesc»
Corina Gheorghe, 26 de ani, economist: “Prea mulţi bani tâmpesc, pentru că te fac să îţi doreşti din ce în ce mai mult. Aici începe sentimentul de neîmplinire şi nu mai ai cum să fii fericit. Iar sănătatea nu o poţi cumpăra, după cum am văzut, de exemplu, la familia Prigoană”.
«Există lucruri mai importante»
Cristian Şerban, 38 de ani, consultant: “Se spune că banii nu aduc fericirea, ci o întreţin. Dar asta e valabil numai pe moment. Sentimentul de bine şi de împlinire nu se hrăneşte cu avere. Există lucruri mult mai importante”.
«Nu te ajută când ar trebui»
Mircea Banu, 27 de ani, inginer programator: “O sumă mare te poate face fericit uneori, însă nu te ajută când ar trebui. Îţi schimbă destinul şi, de multe ori, aceasta se întâmplă în sensul rău, cum se vede la milionarii noştri”.