„La data de 13 august, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, s-a înregistrat sesizarea Serviciului Public de Poliţie Locală Sibiu prin care se reclamă montarea unui banner pe calcanul unui imobil de pe Bulevardul General Vasile Milea, din municipiul Sibiu, fără autorizaţie de construire”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Ea a adăugat că s-a deschis un dosar de cercetare penală in rem, adică este vizată fapta, nu o persoană anume, pentru executarea de lucrări de construire fără autorizaţie.

„În conformitate cu prevederile articolului 24 indice 1 din acelaşi act normativ, procurorul sau instanţa de judecată poate dispune, din oficiu sau la cerere, oprirea temporară a executării lucrărilor, pe tot parcursul procesului penal”, a precizat reprezentanta Poliției Sibiu.

Totul s-a aflat după ce o persoană a făcut o sesizare pe aplicaţia Sibiu City App, a spus și purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

„Primăria Sibiu nu a primit solicitare de autorizare şi nici nu a emis certificat de urbanism sau autorizaţie de construcţie sau de amplasament pentru utilizarea locaţiei menţionate în scopul publicităţii. În urma unei sesizări primite pe Sibiu City App în data de 6 august, Poliţia Locală – Compartimentul Disciplina în Construcţii a efectuat un control în teren în această locaţie şi a întocmit o notă de constatare în acest sens”, a afirmat ea pentru sursa citată.

Spaţiul respectiv este în zona de protecţie a centrului istoric, iar nerespectarea legislaţiei în astfel de zone este o faptă penală.

Ce spune USR despre bannerul lui Lasconi amplasat ilegal în Sibiu

Liderul organizaţiei USR Sibiu, Adrian Echert, a transmis pentru Agerpres, prin intermediul purtătorului de cuvânt, că partidul lui Lasconi „acordă o mare importanţă respectării legii” şi că „situaţia va fi remediată în cel mai scurt timp”.

„USR colaborează cu o agenţie de publicitate la nivel naţional pentru gestionarea campaniilor noastre publicitare. Agenţia respectivă este responsabilă de contractarea locaţiilor pentru materialele publicitare şi de asigurarea că toate avizele şi autorizaţiile necesare sunt obţinute. Având în vedere că vorbim de sute de locaţii la nivel naţional, nu este în sarcina USR să verifice individual fiecare amplasament”, a spus el.

„Menţionăm că USR acordă o mare importanţă respectării legii şi reglementărilor locale şi naţionale. Ne aşteptăm ca agenţiile cu care colaborăm să îndeplinească toate obligaţiile legale în vigoare şi suntem încrezători că situaţia va fi remediată conform normelor legale în cel mai scurt timp”, a adăugat Echert.

Urmărește-ne pe Google News