Vladimir Putin, în echipament de judoka, aruncat la pământ de un competitor cu mult mai mic decât el: un copil. Aceasta este una dintre picturile care au apărut pe zidurile distruse ale unei clădiri din Borodianka, lângă Kiev, relatează The Guardian, care precizează că speculațiile că artistul a ajuns în țara măcinată de război au fost alimentate de apariția mai multor lucrări în orașul distrus de bombardamente.

Pictura murală cu care artistul anonim și-a dezvăluit prezența în Borodianka, publicând-o pe contul său de Instagram, este cea care prezintă o gimnastă care încearcă să stea în echilibru, în mâini. Lucrarea a apărut pe o clădire deteriorată din orașul situat la nord-vest de Kiev.

O altă pictură văzută în apropierea capitalei ucrainene înfățișează doi copii care folosesc o apărare statică antitanc pe post de balansoar.

Borodianka a fost unul dintre cele mai afectate orașe de bombardamentele rusești la începutul invaziei în Ucraina. Soldații ruși au ajuns aici în luna februarie și au eliberat zona în aprilie.

Cartiere întregi de blocuri au fost distruse în urma atacurilor, iar după retragerea forțelor ruse, autoritățile și armata ucrainene au descoperit aici aceleași orori ca la Bucha, unde sute de civili au fost uciși și lăsați pe străzi sau aruncați în gropi comune.

În ultimele luni, Borodianka a fost în centrul eforturilor de reconstrucție, mai multe blocuri turn fiind demolate ca urmare a distrugerilor cauzate de lupte.

Foto: twitter.com/EUFreeCitizen

Urmărește-ne pe Google News