Fiecare masă este echipată cu propriul sistem de comandă. 150 de tipuri de băuturi sunt în meniu.
Patel, un om de afaceri ugandez educat în Marea Britanie, a fondat GlacierFire cu partenerul său Arnar Loftsson. Compania produce băuturi alcoolice cu apă islandeză. Ugandezul are și alte business-uri, în domeniul IT și al imobiliarelor.
El afirmă că este atras, în mod special, de aspectul creativ al afacerilor și consideră că ”restaurantul futurist este deosebit de atractiv”.
În ultimii trei ani, antreprenorul a investit 3.000.000 $ în proiectul unui bar robotizat. Băuturile sunt produse de mașini autonome.
El admite că momentul deschiderii, în mijlocul pandemiei de Covid-19, nu a fost ”neapărat ideal”, dar inaugurarea ”a mers bine”. Mai ales că barul respectă toate măsurile de distanțare socială.
Patel vrea să implementeze proiectul și la Berlin, Paris sau Lisabona, orașul în care trăiește.
În capitala Reykjavik, ICE+FRIES servește mâncăruri înrădăcinate în tradiția islandeză, cum ar fi testiculele de berbec sau friptură de ren, asezonate cu cartofi prăjiți.
Un câine robotizat e programat pentru a se juca cu copiii, iar în perspectivă vrea ca dronele să aducă mâncarea clienților la mese sau la domiciliu, printr-un sistem de comandă.