Potrivit surselor Libertatea, scandalul dintre cei doi a pornit de la bani.

Alertați prin sistem 112 că o femeie este amenințată de fratele său cu un topor, polițiștii ajunși la fața locului au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, cu un comportament agresiv și cu un obiect contondent în mână, care le-a strigat agenților să nu intre în curte. Între timp, femeia a reușit să scape din incinta locuinței.

„Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit să iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului”, a transmis Poliţia Capitalei.

În momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, astfel că, potrivit procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a tras un foc cu arma cu muniţie de cauciuc în piciorul stâng al bărbatului.

Echipajul de prim ajutor prezent acolo i-a acordat îngrijiri medicale bărbatului, apoi acesta a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, în interiorul casei, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor.

Polițiștii au constatat că există un risc iminent, astfel că împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.

Totodată, sora suspectului şi-a dat consimţământul ca bărbatului să-i fie montată o brăţară electronică de monitorizare.

Parchetul efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, având în vedere datele ce rezultă din comunicatul poliției, precum și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, unde se va cerceta dacă s-a folosit forța în mod proporțional și justificat de circumstanțe.

Urmărește-ne pe Google News