„Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD este direcţionat de urgenţă spre localitatea Monor pentru a prelua un bărbat atacat de urs (pe păşunea dintre localităţile Monor şi Batoş)”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Personalul medical trimis la fața locului a constatat că bărbatul prezintă plagi la nivelul capului, la mâini şi la picioare, însă este conştient și cooperant. Victima a fost transportată la spital.

ISU Bistrița-Năsăud a trimis duminică, în jurul prânzului, un mesaj de alertă extremă referitor la prezența unui urs și în Pădurea Codrișor.

Bistrițenilor care tranzitează zona sau care locuiesc în apropiere li s-au recomandat măsuri de autoprotecție. În zonă a fost alocat un echipaj de jandarmi pentru măsuri specifice.

Anul acesta s-au înregistat mai multe incidente similare. La 22 septembrie, un urs a atacat o adolescentă însărcinată şi un bărbat de 68 de ani, în localitatea Crizbav, din județul Brașov.

La 23 august, un bărbat în vârstă de 51 de ani a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în apropierea localităţii Cetăţuia, județul Harghita. Victima a suferit o ruptură de mandibulă și plăgi mușcate pe aproape toată suprafața corpului.

Cel mai tragic eveniment a avut loc la 9 iulie, după ce o adolescentă a fost atacată și ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi.

Urmărește-ne pe Google News