Bărbatul a ajuns la spital pe 7 noiembrie şi a fost internat la Neurologie, după care i s-a agravat starea de sănătate şi în ziua următoare a fost transferat la Terapie Intensivă.
„(…) Pacientul a fost internat în data de 07.11.2022 în secţia de Neurologie, cu diagnosticul: tetrapareză în observaţie etiologică. În data de 08.11.2022, pacientul este transferat în secţia de Terapie Intensivă, prezentând insuficienţă respiratorie acută, se intubează şi după ventilaţie iese din comă”, se precizează în informarea DSP Olt.
Diagnosticul de botulism a fost confirmat luni, în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Soţia acestuia spune că bărbatul a consumat mai multe alimente înainte de internare: brânză, ou fiert, carne de porc, mămăligă cu macrou prăjit în ulei şi piept de pasăre, însă autoritățile nu au mai putut lua probe din aceste alimente.
Acesta este al doilea caz de botulism confirmat în judeţul Olt de la începutul anului, după ce în urmă cu două luni un bărbat care ar fi consumat o conservă de peşte preparată în gospodărie a murit.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro