Jandarmeria a intervenit luni, 3 iunie, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat într-o cameră de hotel ocupată de bărbat, Individul avea arsuri pe față și pe brațe și a fost internat la centrul spitalicesc Gonesse (Val-dOise). Hotelul a trebuit evacuat.

Bărbatul, care era conștient, în ciuda rănilor, le-a spus anchetatorilor că făcea baterii improvizate pentru telefoane mobile, când una dintre ele a explodat.

„Primele constatări la fața locului au dus la descoperirea de produse și materiale destinate fabricării dispozitivelor explozive”, a transmis însă Procuratura Națională Antiterorism, într-un comunicat de presă difuzat azi.

Bărbatul este acuzat de participare la o conspirație teroriste în vederea pregătirii unui atentat, deținere de substanțe sau produse incendiare sau explozive ori de elemente destinate fabricării unui dispozitiv incendiar sau exploziv în scopul pregătirii distrugerilor vătămării oamenilor.

El a fost luat în custodie.

Pe 31 mai, Direcția Generală de Securitate a Ministerului francez de Interne a reținut un tânăr de 18 ani originar din Cecenia, suspectat că pregătea un atac terorist pe stadionul Geoffroy Guichard din Saint-Étienne, în timpul meciurilor de fotbal de la Jocurile Olimpice (Paris, 26 iulie-11 august 2024).

Foto cu caracter ilustrativ: Hepta

Urmărește-ne pe Google News