După ce s-ar fi tratat acasă pentru răceală, bărbatul a fost internat vineri, 5 iunie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
“A ajuns la noi într-o situație foarte gravă. A fost internat în secția de Terapie Intensivă și intubat imediat”, au explicat medici din spital pentru Libertatea.
Sosit vineri, depistat pozitiv sâmbătă, mort în ambulanță
Bărbatul a fost testat pentru coronavirus, iar a doua zi, după ce a venit rezultatul pozitiv, s-a luat decizia ca pacientul să fie transferat la spitalul-suport COVID-19, din Caracal.
Sâmbătă după-amiază, în timp ce se efectua transferul, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în ambulanță. Deși a fost resuscitat, nu a răspuns manevrelor.
Informația a fost confirmată de dr. Cătălin Rotan, directorul spitalului din Slatina.
Surse medicale spun că bărbatul decedat avea comorbidități și că soția lui, asistentă medicală la un cabinet de medicină de familie din Piatra-Olt, ar prezenta, de asemenea, simptome de coronavirus.
Anchetă epidemiologică pentru “decesul 1.325”
Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat pentru Libertatea că Direcția de Sănătate Publică Olt face anchetă epidemiologică.
“Pacientul, decesul 1.325 la nivel național, avea multe boli asociate și de aceea s-a luat decizia transferului la Spitalul Municipal Caracal, spital de suport. La Slatina, la spitalul COVID, sunt tratați doar cei care au strict coronavirus. Nu sunt medic, dar decizia transferului a fost luată conform ordinelor în vigoare”, asigură prefectul.
În Olt a fost mai bine în situația de urgență, cu mai puține cazuri. Acum e răspândire intracomunitară. Pacientul decedat a venit direct la spital, nici nu mai știu dacă poate fi depistată sursa infecției.
Prefectul de Olt:
21 de bolnavi de COVID-19, în spitalul din Slatina
Conform directorului Cătălin Rotan, 21 de pacienți bolnavi de coronavirus sunt încă internați la Spitalul Județean din Slatina, în timp de 61 de persoane au fost declarate vindecate. “Am reușit să nu avem medici infectați, am făcut testări masive de personal, pentru a evita nașterea unor focare”, a explicat Rotan.
Foto: Gazeta Nouă
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro