UPDATE 18.50: Oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov anunţă, sâmbătă după-amiază, că bărbatul de 36 de ani împuşcat de un poliţist a murit.

Anterior, atât oficialii Poliţiei, cât şi cei ai Parchetului au evitat să dea date despre starea bărbatului după ce s-a tras asupra lui, ambele instituţii precizând doar că acesta a fost dus la spital.

***

Incidentul a avut loc, sâmbătă, 13 iulie, în orașul Săcele din județul Brașov, unde jandarmii și polițiștii au fost chemați pentru a calma un scandal între vecini.

O persoană a sunat la 112, anunţând că într-o zonă din oraş a izbucnit un scandal între vecini.

„La faţa locului a intervenit, în primă instanţă, un echipaj, format dintr-un poliţist şi un jandarm, moment în care un bărbat, în vârstă de 36 de ani, implicat în conflict, a ieşit cu un topor, ameninţând forţele de ordine”, informează Poliţia Judeţeană Braşov.

În acel moment, polițistul a tras „un foc de avertisment în plan vertical, urmat de două focuri în direcția agresorului”.

Agresorul a fost rănit și preluat de către un echipaj medical pentru a primi îngrijiri medicale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov precizează că, în urma incidentului de la Săcele, cazul a fost preluat de un procuror care face o cercetare la faţa locului pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii conflictului.

„Prin intervenţia promptă a poliţistului, viaţa colegului de la jandarmi a fost salvată”, precizează oficialii Poliţiei. Nici reprezentanţii Poliţiei, nici cei ai Parchetului nu au precizat ce leziuni a suferit bărbatul împușcat.

Urmărește-ne pe Google News