Conform coordonatorului UPU-SMURD din cadrul unităţii spitaliceşti, Diana Cimpoieşu, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Focuri, a fost găsit în casă cu hipotermie medie, având o temperatură corporală de 30 de grade Celsius. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost încălzit, intubat, el fiind în prezent internat la Terapie Intensivă.

Cel de-al doilea caz de hipotermie tratat la Spitalul Sfântul Spiridon este al unui bărbat în vârstă de 91 de ani, din oraşul Podu Iloaiei. Nonagenarul a suferit un atac vascular cerebral în timp ce se afla în curte. El a fost găsit în comă. Din cauza expunerii la frig, temperatura corporală i-a scăzut la 32 de grade Celsius.

„Pacientul prezintă o hipotermie medie, avea o temperatură de 32 de grade. El a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie. Sfătuim cetăţenii să îşi sune cât de des pot rudele sau prietenii despre care ştiu că locuiesc singuri”, a declarat, conform Agerpres, vineri, prof.univ.dr Diana Cimpoieşu.


Citește și: Autorul coloanei sonore din serialul ”Umbre” a compus muzica din ”Butterfly Effect“ și ”Friends”. În tinerețe, a lucrat pe șantier și-a fost chelner


 

Urmărește-ne pe Google News