Studiul, care a vizat stabilirea faptului daca stresul legat de anumite meserii se traduce prin atacuri cardiace mai frecvente si deces, nu a permis stabilirea unui raport de tip cauza-efect in aceasta privinta. Dar cercetatorii au fost surprinsi sa constate ca cea mai mare frecventa a bolilor cardiace exista la persoanele care si-au asumat un rol sau o munca netraditionala.
In randul barbatilor care au fost casnici in cea mai mare parte a vietii lor adulte s-a constatat o rata a mortalitatii mai mare cu 82 la suta decat in randul celor care au muncit in exterior, timp de zece ani, durata studiului.
Barbatii cu venituri mai mici de 10.000 de dolari pe an si cu un nivel scazut de educatie prezinta, de asemenea, un risc de atac cardiac de doua ori mai mare decat cei ale caror venituri sunt de cel putin 50.000 de dolari pe an. Barbatii cu slujbe considerate prestigioase (medici, avocati, profesori, arhitecti, ingineri) sunt in mod evident mai putin predispusi sa sufere de boli cardiovasculare, arata studiul.
In fine, barbatii vaduvi, divortati sau separati prezinta o rata a mortalitatii de doua ori mai mare decat barbatii casatoriti.