Abstinenta, cheia spre viata fara de moarte?

Astfel, Paolo Pandolfi considera ca imbatranirea corpului uman este favorizata, in mod cu totul particular, de gena P66, direct raspunzatoare de producerea unei enzime care, surprinzator, declanseaza la nivel celular un proces de autodistrugere, echivalent in termeni simpli cu imbatranirea si moartea.
Continuand firul observatiilor, doctorul Paolo e convins de faptul ca daca se reuseste incetinirea sau blocarea definitiva a procesului de eliberare in organism a acestei enzime oamenii ar trai de doua sau de trei ori mai mult. Cu alte cuvinte, speranta de viata a oricarui om de pe planeta ar putea fi de cel putin 150-200 de ani.
Mai departe, doctorul Paolo Pandolfi a cautat, normal, sa descopere factorii care declanseaza eliberarea enzimelor. Nu mica i-a fost suprinderea cand a realizat faptul ca intregul proces este puternic sustinut, ba chiar favorizat, de activitatea organelor reproducatoare ale omului. Cu alte cuvinte, cu cat un om are o viata sexuala mai activa cu atat mai mult se elibereaza in organism o cantitate mai mare din enzima ucigasa.
Concluzia ar putea fi doar una: o viata sexuala redusa sau chiar inexistenta ar putea avea beneficii pe termen lung sau foarte lung, acest lucru depinzand, evident, de orizontul de „asteptari” al fiecarui individ in parte.

Kinsey a realizat primul studiu privind comportamentul sexual

Alfred Kinsey (foto) a fost cel care a eliminat ultimele ramasite de modestie victoriana din societatea americana, inlocuind gaura cheii dormitorului cu o vedere mult mai cuprinzatoare. in lucrarile sale „Sexual Behavior in the Human Male” (1948), Kinsey a descris metodic si in detaliu comportamentul sexual uman, de la preludiu la orgasm. Informatiile sale, extrase din interviuri fata in fata cu 18.000 de persoane, au dat raspunsuri la cam toate intrebarile din domeniu, iar descoperirile (10% dintre barbati sunt homosexuali, 62% dintre femei se masturbeaza) au socat publicul. in 1954, ca rezultat al politicii vremii, i s-au retras finantarile. Doi ani mai tarziu, cel care si-a castigat porecla Dr. Sex, murea. Metodele lui Kinsey erau departe de a fi perfecte. Criticii conservatori il acuza ca a falsificat stiinta si a corupt moravurile sexuale. Chiar si partizanii sai spun ca esantioanele sale de voluntari, din care multi erau prizonieri si femei cu educatie superioara, erau nereprezentative. si, asa cum stie oricine, oamenii nu spun intotdeauna adevarul cand vorbesc despre sex.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News