Specialistul britanic în astronomie, Heather Couper, este de părere că meteoriţi de pe Marte ar fi putut aduce viaţa pe Pământ, cu miliarde de ani în urmă.

„Este posibil ca viaţa să fi început pe Marte  si să fi fost răspâdită pe Terra, în urma coliziunilor cosmice. Ceea ce înseamnă că am putea fi cu toţii marţieni”, a declarat Couper.

Această ipoteză este susţinută de recenta descoperire a NASA, potrivit căreia pe Marte există metan. Când metanul a fost descoperit pentru prima dată în atmosfera planetei Marte, în 2004, oamenii de ştiinţă au spus că acest gaz ar fi putut fi lăsat pe planetă de comete. Noile dovezi arată însă că metanul este de fapt produs pe Marte.

”Descoperirea acestui gaz presupune că există o probabilitate substanţială că acolo există viaţă sau că ceva supravieţuieşte în continuare”, a precizat profesorul Micahel Mumma, de la NASA.

Descoperirea este extrem de importantă având în vedere că, în prezent, se crede că 90% din cantitatea de metan din atmosfera Pământului este produsă de organismele vii. 

”Noi avem metan pe Pământ pentru că este pompat în aer de organismele vii, sau pentru că este produs de vulcani. Singura modalitate prin care putem dovedi că este produs de Marte este să mergem acolo şi să o studiem”, a precizat Colin Pillinger, cercetătorul britanic ce a iniţiat  lansarea sondei Beagle 2 Mars în 2003.

„Cele mai evidente surse de metan sunt organismele. Aşa că dacă găseşti metan în atmosferă, s-ar putea să existe şi viaţă”, a mai spus Pillinger.

 
 

Urmărește-ne pe Google News