Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au anunţat, joi, că un bărbat este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive.

Procurorii spun că bărbatul a produs nenorocirea din cauza „neatenţiei în conducere şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum”, totul pe fondul consumului de alcool.

Conform anchetatorilor, suspectul a acroşat cu partea frontală a autovehiculului partea din spate a unui alt autoturism condus pe acelaşi sens de mers de către victima M.M.

Tânăra redusese viteza de deplasare, întrucât din sens opus venea un TIR ce efectua un transport agabaritic.

Ei au adăugat că, în urma impactului, maşina condusă de bărbat a ieşit de pe drum, iar cea condusă de femeie s-a răsucit şi a intrat pe sensul opus, unde a fost lovită de capul tractor care efectua transportul agabaritic.

În urma accidentului rutier, conducătoarea auto şi o pasageră din acelaşi autoturism au decedat.

Istoric de violență în familie

După producerea accidentului, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Ulterior i-au fost prelevate două probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, la orele 01.55 şi 02.55, rezultatele fiind de 2,51 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,19 g/l alcool pur în sânge”, au mai afirmat procurorii.

Anchetatorii au menţionat că bărbatul respectiv a fost trimis în judecată, joi, pentru comiterea la datele de 30 iulie şi 1 august a infracţiunilor de violenţă în familie, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu.

Şoferul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News