Incidentul a avut loc în luna mai a acestui an. Bărbatul a incendiat inclusiv ușa de la intrarea în locuința mamei sale. Din cauza arsurilor suferite, femeia și-a dat ultima suflare câteva săptămâni mai târziu.

Firul evenimentelor

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au anunţat, joi, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a bărbatului, în stare de arest preventiv, pentru distrugere şi violenţă în familie, în forma omorului calificat.

„S-a reţinut că, în data de 18.05.2024, în jurul orei 23:30, inculpatul a stropit cu un amestec de benzină-ulei curtea comună şi uşa de intrare în imobilul din comuna Băţani, judeţul Covasna, unde locuia mama sa, după care a dat foc cu o brichetă, provocând un incendiu în care s-a degradat uşa de intrare şi s-au ars mai multe obiecte, punând în pericol bunurile şi viaţa celor care se aflau în imobil. Inculpatul, împreună cu familia sa, locuieşte într-un corp de clădire separat de cel în care locuia mama sa. În acelaşi context, inculpatul a stropit-o pe mama sa cu amestecul de benzină-ulei şi apoi a aprins focul cu o brichetă, acţiune în urma căreia victima a luat foc”, au declarat procurorii.

Femeia a murit în 18 iunie, din cauza arsurilor suferite.

Urmărește-ne pe Google News