Barem corectare Istorie:

Peste 33.600 de candidați s-au înscris la această sesiune de toamnă a Bacalaureatului 2024, dintre care peste 22.000 de candidați provin din promoția anului 2024, în timp ce peste 11.500 de candidați sunt din promoțiile anterioare, potrivit datelor furnizate de inspectoratele școlare județene.

Accesul în sălile de examen a avut loc începând cu ora 8.00 și până la 8.30, iar subiectele au fost primite la ora 9.00.

Ce este interzis în sala de examen

Candidații pot intra în săli doar cu actul de identitate și instrumente de scris. Sunt interzise în sala de examen telefoanele mobile, instrumentele de calcul sau alte dispozitive de comunicare, precum și manualele, dicţionarele, notiţele, cărţile, ghiozdanele, rucsacurile sau poşetele. Toate acestea vor fi depozitate într-o sală specială.

Depistarea unui obiect interzis asupra unui candidat de la Bacalaureat 2023 va duce la eliminarea acestuia din examen.

Condiții pentru promovarea examenului

Un candidat la examenul de Bacalaureat 2023 trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a fi considerat promovat: să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susțină toate probele scrise; să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probe; să obţină cel puțin media generală 6.

Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă

  • 19 august – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă,
  • 20 august – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă,
  • 21 august – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă,
  • 22 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă,
  • 26 august – Afişarea primelor rezultate la probele scrise (până la ora 12.00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12.00 – 18.00, în aceeaşi zi.
  • 30 august – Afişarea rezultatelor finale

Urmărește-ne pe Google News