„Aseară, la ora 19, ştiam că am câştigat, ştiam şi de intervenţiile pe care le-a făcut Hrebenciuc la două case de sondare pentru ca Mircea Geoană să primească între 0,5 şi 1 % în plus la exit-poll-uri. Hrebenciuc are un mare merit că l-a pus într-o situaţie penibilă pe Geoană. Greu de spus care a fost miza lui Hrebenciuc, probabil să-şi poată afirma victoria iar azi să ţipe că s-a furat”, a declarat Băsescu, care a adăugat că l-a sunat pe contracandidatul său ca un „gest de politeţe”.

„Mulţumesc românilor, le mulţumesc în mod deosebit românilor din afara frontierelor”

Şeful statului le-a mulţumit, de asemenea, în mod special românilor din diaspora care l-au votat într-un număr impresionant.

„Mulţumesc celor care au votat pentru mine dar şi celor care nu au votat pentru mine, optând pentru contracandidatul meu. Pentru mine, toţi sunt români şi ca preşedinte îi voi trata în mod egal. Vreau să mulţumesc în mod deosebit şi românilor din afara frontierelor, din Italia, din Spania, din Franţa, din Germania, din Marea Britanie, din Irlanda dar şi celor din Republica Moldova.De asemenea, mă gândesc la efortul celor din America de Nord, SUA şi Canada. Românii de pe Coasta de Vest, care erau cu vreo 11 ore decalaj faţă de noi, s-au mobilizat extraordinar când au văzut rezultatele exit-poll-urilor pentru a contribui la victoria mea. A fost impresionant că nişte români care trăiesc atât de departe de ţară privesc atent aici, unde le-a rămas o parte din suflet”, a declarat Băsescu.

„Dacă PSD contestă rezultatele, vor fi foarte penibili”

Preşedintele în funcţie a vorbit şi despre intenţia adversarilor de la PSD de a contesta rezultatul alegerilor, explicând că acest lucru nu i-ar face decât „să fie foarte penibili”.

„Dacă vor contesta rezultatele este posibil un singur lucru: să devină foarte penibili. Şi aşa au fost deja pentru că oamenii din staff-ul lor ştiau că au făcut presiuni să i se pună cifre mai mari lui Geoană iar azi ne răcorim toţi pe institutele de sondaj. Cred că, dacă s-ar face o renumărătoare, aş mai câştiga vreo 3 procente. E un lucru ştiut că în toate partidele sunt oameni care comunică cu aceste institute”, a încheiat Băsescu.

Urmărește-ne pe Google News