Lui Traian Băsescu nici nu i-a trecut nicio clipă prin minte să-i acorde mandat lui Victor Ponta pentru a participa la Consiliul European, care va avea loc între 24-25 octombrie. Şi pentru a spulbera orice îndoială în legătură cu cine va reprezenta România pe lista publicată pe pe site-ul Consiliului European apare numele lui Băsescu, conform Realitatea TV.
Dincolo de războiul care este acum între preşedinte şi premier cu acuze dure dintr-o parte şi alta, şeful statului îi repoşează lui Ponta că a pierdut Nabucco din cauza faptului că „nu a ştiut cum să facă să fie introdus în documentul Consiliului că Nabucco este prioritar”. În aceste condiţii era greu de crezut că Traian Băsescu va îndeplini doleanţa prim ministrului.
„A venit că vrea să se ducă la Consiliul European pe energie, în luna mai, înainte de a se lua decizia Nabucco sau TAP. A avut mandat să susţină Nabucco în Consiliu. Sigur că în intervenţii a susţinut Nabucco, dar nu a ştiut cum să facă să fie introdus în documentul Consiliului că Nabucco este prioritar, ceea ce a lăsat la libera opţiune a întregii Uniuni Europene soluţia Nabucco sau TAP, dar în mandat a avut clar scris Nabucco şi nu TAP, iar în concluziile Consiliului pe energie din mai veţi constata că nu apare deloc Nabucco, ci apare soluţia Sud. (…) Momentul decisiv a fost Consiliul pe Energie din mai, unde a ţinut să se ducă. I-am dat mandat semnat şi s-a întors cum s-a dus, adică s-a plimbat cu avionul”, spunea Traian Băsescu.
În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta şi despre agenda digitală şi modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieţei unice digitale până în 2015.

Urmărește-ne pe Google News