Înarmați cu bâte și curele, fanii au declanșat un adevărat război pe străzile din centrul Timișoarei. Dinamoviștii susțin că doar au ripostat, după ce ar fi fost provocați de mai mulți suporteri ai echipei Poli Timișoara, relatează Opinia Timișoarei.

La fața locului au intervenit inițial polițiștii locali, asupra cărora fanii au aruncat cu lemne, sticle și pietre. În scurt timp, în zonă au ajuns și jandarmii pentru a opri bătaia.

„Galeria lui Dinamo mi s-a urcat pe capotă, pe mașină, erau într-o stare de turbare, ca să zic așa. Erau sălbatici, se loveau unii pe alții, între ei, nu știu care, cui aparțineau”, a mărturisit un timișorean aflat în zona în care s-a declanșat bătaia dintre suporteri, conform sursei citate.

Suporterii echipei Dinamo erau în trecere prin Timișoara. Cu toții vor să meargă la Arad, unde marți are loc meciul dintre UTA Arad și Dinamo din Cupa României.

Fanii dinamoviști au ajuns la Timișoara, marți dimineața, cu avionul și au mers în centrul orașului pentru a mânca. În timp ce voiau să ia un microbuz pentru a ajunge la Arad, aceștia susțin că ar fi fost atacați de un grup de suporteri timișoreni.

Suporterii dinamoviști au precizat că rivalii lor ar fi dispărut, în momentul în care la fața locului au intervenit oamenii legii.

Scandalagiii dau acum explicații polițiștilor pentru faptele lor.

„Patrula de polițiști locali din Piatra Unirii s-a autosesizat cu privire la un conflict izbucnit în zona între mai mulți suporteri în această dimineață. Mai exact, în jurul orei 11.20, un grup de suporteri dinamoviști s-a deplasat înspre strada Matei Corvin scandând lozinci ale echipei pe care o susțin. La intersecția străzii cu Paul Chinezu s-a întâlnit cu un grup de suporteri ai echipei Poli Timișoara, unde a izbucnit un conflict, începând să se lovească între ei. Politiștii locali au reușit să despartă galeriile la intersecția Pieței Unirii cu str. A. Pacha, intervenind prompt pentru ca scandalul să nu degenereze și să nu se soldeze cu victime. S-a solicitat sprijinul echipajului de intervenție al Politiei Locale, precum și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș și al Secției 1 Poliție, care a preluat cercetarea cazului”, au precizat reprezentanții Poliție Locale, conform Opinia Timișoarei.

sursă foto: Opinia Timișoarei

Urmărește-ne pe Google News