Şi-a deschis şi o mică afacere

La biblioteca din Mediaş, judeţul Sibiu, clubul “Bunineţi” a adunat mai mulţi pensionari dornici să înveţe să folosească un computer sau să navigheze pe internet. Unii dintre ei şi-au făcut bloguri, alţii dau meditaţii online gratuite, iar cei mai întreprinzători au deschis mici magazine virtuale, prin care îşi vând produsele.
“Am fost geolog şi profesor, am predat geografie, istorie, cultură civică. La 60 de ani mi-am luat permis de conducere. Acum stau lângă Mediaş, dar vin tot timpul la bibliotecă să le citesc pe Skype poveşti copiilor din alte oraşe. Mi-am pus pe picioare şi o afacere – vând miez de nucă pe internet”, ne-a spus Mircea Pâslaru (75 de ani), membru de seamă al clubului de la Mediaş.

În orele libere, joacă teatru inspirate de YouTube

Proiectul a avut un success la fel de mare şi la Piatra Neamţ, unde câteva bunicuţe, care şi-au dorit în tinereţe să devină actriţe, au înfiinţat trupa de teatru Care de damă. Şi aici, bunicuţele sunt dependente de internet.
Dorina Macovei, Elena Ivan, Maria Şoricuţ (de la stânga la dreapta), surprinse în timpul piesei “O batistă în Dunăre”, pentru care s-au inspirat de pe internet
În orele libere, în care nu au grijă de nepoţei şi nu fac prăjituri, doamnele de modă veche văd spectacole de teatru pe YouTube şi apoi le reinterpretează în manieră proprie, ca nişte profesioniste. Şi joacă cu aceeaşi poftă ca a actorilor aflaţi la început de drum, în ciuda faptului că au între 65 şi 86 de ani!

O dată pe săptămână, călătoresc virtual prin lume

Tot internetul îi adună aproape zilnic şi pe pensionarii din comuna Frânceşti, judeţul Vâlcea. Aceştia şi-au făcut un superclub de călătorie şi, o dată pe săptămână, vizitează un loc celebru din lume.
Geta este una din cele mai fidele pasagere online. Vine de câteva ori pe săptămână la bibliotecă pentru a călători prin lume cu ajutorul computerului
“Suntem turişti online şi ne place! Unii dintre noi abia pot merge şi, oricum, n-am avea bani să vizităm atâtea locuri! Aşa că venim aici şi, după ce ne tragem sufletul, alegem destinaţia, stabilim traseul şi pornim în călătorie”, ne-a povestit Geta, unul dintre fanii călătoriilor online.

Urmărește-ne pe Google News