Care e distribuţia pensiilor

5,17 milioane de pensionari erau, la sfârşitul lunii februarie, în evidenţele Casei Naţionale de Pensii. Pensia medie lunară a ajuns la 837 de lei.

Ce oferte au băncile

  • La BCR, de exemplu, descoperitul de cont se poate acorda în limita a trei pensii nete. Plafonul trebuie să fie între 500 şi 40.000 de lei. Nu trebuie giranţi. Perioada de acordare este de 24 de luni, iar solicitantul trebuie să aibă cel mult 65 de ani împliniţi la data solicitării overdraftului.
  • Şi la Raiffeisen, dacă au nevoie de bani, pensionarii pot să facă un descoperit de cont de până la trei pensii. Suma poate fi păstrată pe card pentru situaţii de urgenţă, fără nici un cost suplimentar, pentru că banca nu percepe comisioane pentru neutilizarea overdraftului.
  • La Bancpost, cu cardul de debit pe care pensionarii pot să încaseze pensia pot să împrumute până la trei pensii prin facilitatea de overdraft, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 15.000 de euro. Condiţia este să nu aibă 65 de ani împliniţi în momentul în care fac solicitarea.
  • Şi la BRD, Piraeus Bank, Alpha Bank, Garanti Bank sau Carpatica, persoanele care deschid un cont în lei pentru virarea pensiei pot face mici împrumuturi, au dobânzi preferenţiale pentru depozitele în lei, bonusuri la cumparăturile cu cardul (cam 0,25%).

Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail baniitai@libertatea.ro

Urmărește-ne pe Google News