Inceputul anului 2007 vine cu vesti proaste pentru amatorii de vicii. O data cu intrarea in vigoare a noului nivel de accize, pretul tigarilor si al alcoolului va fi majorat.

Astfel, taranii care produc tuica pentru consum propriu, respectiv mai putin de 50 de litri pe an, vor fi nevoiti sa plateasca la stat 10 lei pe litru. Aceia care produc in cantitati mai mari vor achita o taxa de 18 lei pe litru.

Un litru de alcool rafinat va fi accizat cu 25,5 lei, iar unul de palinca, cu 12,5 lei. Daca in prezent un litru de tuica are pretul de 10 lei, iar unul de palinca 20 lei, de la anul acestea vor costa 20, respectiv 32,5 lei – pretul unui litru de whisky “de duzina”. In ceea ce priveste produsele din tutun, modificari majore vor aparea din vara anului viitor.

“Din iulie, tigarile se vor scumpi in medie cu 0,60 – 0,70 lei. Cel mai mult se vor scumpi tigarile ieftine, cele “populare”, unde accizele sunt mult mai mari. Un astfel de pachet va costa cu 0,80 – 0,90 lei mai mult”, ne-a declarat Gilda Lazar, director la JTI Romania.

 

Urmărește-ne pe Google News