„În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip cryptolocker/ransomware, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost iniţial sesizat de echipă IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet şi anunţarea reprezentanţilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat în procedura de faliment (KPMG)”, a declarat Speranţa Munteanu, partener în cadrul KPMG, lichidatorul Astra Asigurări.

Astra Asigurări era cel mai mare asigurător pe segmentul polițelor RCA, dar a intrat în administrare specială în anul 2014 din cauză că nu putea să își achite obligațiile financiare. Ulterior, Astra Asigurări a intrat oficial în faliment.

Astra Asigurări era deținută de către Nova Group, companie a omului de afaceri Dan Adamescu. Acesta a încetat din viață la începutul acestui an.

Moștenitorii acestuia au dat în judecată statul român la instanțele internaționale în privința închiderii Astra Asigurări. Un dosar în privința Astra Asigurări se află acum în lucru pentru delapidare și spălare de bani.

Ce este un atac ransomware

Un atac de tip ransomware vizează infectarea calculatoarelor unei companii sau ale unor persoane cu ajutorul unor vulnerabilități software și solicitarea ulterioară de despăgubiri dacă aceștia doresc din acces la date.

Acesta nu este primul atac de acest gen, în luna mai întreaga planetă confruntându-se cu un atac cibernetic de tip ransomware care a blocat rețelele unor companii de talie mondială. Virusul a infectat atunci automat rețelele unor firme care utilizau versiuni neactualizate ale sistemului de operare Windows de la Microsoft.

Plata în Bitcoin este deseori solicitată de către hackeri deoarece prin intermediul acesteia nu se pot urmări tranzacțiile și nu pot fi identificați.

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News