Baza de date va constitui un instrument important, atât pentru cercetători, care pot genera în viitor studii despre istoria, demografia, educația, sănătatea societății transilvane din perioada menționată, cât și pentru oamenii care doresc să afle informații despre strămoșii lor.
„Finalizăm astăzi implementarea unui proiect care și-a propus construirea unei baze de date istorice a populației Transilvaniei, prima bază de date de acest fel din România, o bază foarte complexă, care este compatibilă cu altele din lume, indiferent că vorbim de America sau de Europa”, a spus coordonatorul proiectului, Luminița Dumănescu.
În cadrul proiectului au fost culese informații despre 378.243 de persoane, care reprezintă 6,9% din populația care s-a născut în Transilvania între 1850 și 1914, care era de aproximativ 5,4 milioane de persoane.
„Practic, prin introducerea numelui, a prenumelui, a locului de căutare și a unui an, oricine își poate găsi strămoșii. Cei care doresc informații amănunțite pot apela la noi”, a spus Luminița Dumănescu, care a subliniat că bazele sunt în continuare updatate și prelucrate.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro