Bazinul a fost făcut la Bâcleș, în județul Mehedinți, cu bani de la Compania Națională de Investiții, pe baza unui dosar depus de primărie pentru această construcție.

Bazinul semiolimpic are șase culoare, 25 de metri lungime și 15 metri lățime și a fost amplasat în mijlocul unui câmp. Construcția a durat doi ani, iar din noiembrie, el va fi dat în funcțiune.

Va putea fi folosit de localnici și de oamenii care stau în apropierea Bâcleșului. În acea comună trăiesc puțin peste 1.500 de persoane.

„Mă duc și eu, că de aia l-a făcut domnul primar aci. Mă echipez de acasă și mă duc prin grădină, de-a dreptu. Chit că sunt, așa, mai în vârstă, dar mă gândesc că mai mobilizez și babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”, spune, amuzată, o localnică.

Lucian Coandă, primarul PNL al comunei Bâcleș, spune că și-a dorit acest bazin de înot pentru cei 150 de elevi din localitate. După ora 14.00, bazinul va fi deschis și publicului larg contra cost, pentru a acoperi întreținerea lui.

„Costurile de întreținere ale bazinului sunt undeva la 100.000 de lei pe an. Între timp, primăria a depus un proiect pe fonduri europene pentru un parc de panouri fotovoltaice.

Automat aceste costuri vor scădea odată cu implementarea acestui proiect, pentru că sistemul de încălzire a apei, sistemul de încălzire a bazinului, a clădirii se face pe pompe de căldură, iar pompele de căldură consumă energie electrică și automat vom scădea costurile cu întreținerea lui”, a declarat Lucian Coandă.

Urmărește-ne pe Google News