La două luni de la inaugurarea bazinului olimpic din Focșani, într-o postare pe Facebook, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că Ziua Copilului vine în Vrancea cu deschiderea complexului sportiv.

”Prieteni, ”Ziua Copilului” vine în Vrancea și cu un cadou simbolic, căci Bazinul de înot didactic din cadrul Complexului Sportiv Sud isi deschide porțile pentru public. Bazinul de înot va fi deschis începând cu ora 7.00. Programul bazinului este: marți-duminică orele 7.00-21.00 / luni orele 14.00-21.00. Bazinul de înot este destinat desfășurării de cursuri de inițiere – învățare a înotului, organizării și promovării competițiilor sportive, pentru pregătirea sportivă de performanță și pentru accesul publicului pentru înot, pe bază de bilete și abonamente. Accesul publicului în bazinul de înot se face pe bază de programare. În bazin au acces copiii care au împlinit deja 5 ani. Pentru desfășurarea optimă a activităților din cadrul Bazinului de înot didactic citiți Regulamentul, care va fi afișat la bazin, dar care poate fi consultat și online, pe site-ul www.cjvrancea.ro, la secțiunea Noutăți.La mulți ani, dragi copii!”, a scris pe contul său de Facebook șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Inaugurarea bazinului de la Focșani s-a făcut la finele lunii martie cu mare fast, în prezența social-democraților Liviu Dragnea și Marian Oprișan, a autorităților locale, dar și a numeroși copii aduși special pentru eveniment.

Astăzi, când bazinul a fost efectiv deschis pentru public, puțini au fost cei care au călcat pragul complexului sportiv, cel puțin în prima parte a zilei. Mulți, probabil, nu au știut momentul la care bazinul va deveni funcțional, după ce autoritățile au tot amânat momentul.

Motivul amânării deschiderii, lipsa personalului și a regulamentului

Cum au explicat autoritățile vrâncene timpul scurs de la inaugurarea cu fast în prezența lui Liviu Dragnea și momentul la care oamenii de rând au putut călca pragul Bazinului?  Lipsa unui regulament de organizare și funcționare, întreținere și exploatare, regulamnet care s-a aflat în dezbatere publică și care a fost aprobat apoi de consilierii județeni,  dar și lipsa personalului au fost argumentele aduse de mai-marii din Consiliul Județean Vrancea, la amânarea deschiderii complexului. Potrivit autorităților locale, este vorba despre 13 posturi cu normă întreagă şi 6 posturi cu jumătate de normă, instructori, muncitori și personal de întreţinere.

Lucrările la bazinul de la Focșani au început în decembrie 2015, iar valoarea lor se ridică la 35 de milioane de lei, fiind o investiție a Companiei Naționale de Investiții.

Un bazin similar se află la București, la Complexul Steaua, iar un altul la Miercurea Ciuc.

„În decembrie 2015 am demarat lucrările la unul din cele mai ambițioase proiecte destinate mișcării sportive competiționale și de masă din Vrancea – Bazinul de Înot-Polo. Acest proiect, finanțat de către Guvernul României, s-a materializat prin construirea unei Baze Sportive care constă într-un bazin competiţional cu o suprafaţă de 832 de metri pătraţi și o adâncime de 2,3 metri, dar și un bazin de antrenament de 312 metri pătraţi și o adâncime variabilă, cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri. De asemenea, Baza Sportivă realizată în Cartierul Sud mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare, cabine de duș etc. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 35 milioane lei”, scria președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, pe pagina personală de Facebook.

Bazinul olimpic de înot din Focșani este omologat de Federația Internațională de Polo. Acesta este al treilea bazin de acest gen realizat în România, după cel de la Complexul Steaua şi cel de la Miercurea Ciuc.

Bazinul olimpic urmează să găzduiască importante competiții de înot și polo, dar și antrenamente ale sportivilor. Aici vor fi organizate și cursuri de inițiere în înot și polo, pentru descoperirea viitorilor sportivi de performanță.

Citește și: CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)

 

Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
 

Urmărește-ne pe Google News