Laura Kuenssberg, fost redactor-șef pe probleme politice la BBC și acum gazda programului de știri de duminică dimineața al postului, a susținut că a trimis „din greșeală” notițele lui Boris Johnson și că acestea erau destinate echipei sale de la BBC care o ajută la emisiune.

„În timp ce mă pregăteam pentru interviul de mâine cu Boris Johnson, i-am trimis din greșeală notițele noastre interne într-un mesaj destinat echipei mele. Asta înseamnă, evident, că nu e bine ca interviul să meargă mai departe”, a scris Kuenssberg pe rețeaua X.

„Este foarte frustrant, și nu are rost să ne facem că nu este jenant și dezamăgitor, având în vedere că sunt multe întrebări importante care trebuie adresate. Dar, lăsând la o parte rușinea, onestitatea este cea mai bună politică”, a adăugat ea.

Acest lucru a generat o serie de mesaje ironice ale celor care i-au dat „Follow”.

„Dacă Boris Johnson le-a văzut, le putem vedea și noi?”, „Ar fi fost mai cinstit din partea ta să recunoști că Johnson este toxic, iar BBC-ului îi este frică să nu-și afecteze reputația. Bună încercare, Laura” și „Ar fi fost mai cinstit să recunoască că ea chiar a vrut să-i trimită întrebările, dar a fost prinsă” au fost doar câteva dintre miile de mesaje.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că greșeala a făcut ca interviul să fie „imposibil de dat pe post” și că radiodifuzorul și echipa lui Johnson au convenit să îl anuleze.

BBC nu a anunțat dacă prezentatoarea într-adevăr a făcut o greșeală sau dacă a fost ceva intenționat și nici dacă va fi sau nu sancționată.

În calitate de post public, BBC este supus unui control riguros cu privire la modul în care îi trage la răspundere pe politicieni, corespondenții politici fiind adesea acuzați pe rețelele de socializare că favorizează un partid în detrimentul celuilalt.

Interviul fusese anunțat ca primul interviu TV important al lui Johnson pentru promovarea cărții sale de memorii. Se aștepta ca Johnson să discute despre gestionarea de către guvernul său a pandemiei COVID și despre partidele din Downing Street care au contribuit la sfârșitul mandatului său de premier.

Johnson, care a fost prim-ministru conservator din 2019 până în 2022, își va publica memoriile, Unleashed, pe 10 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News