Noi cred că ar trebui să mergem mai departe de acest aspect și să știm ce se întâmplă de fapt într-o tromboză a vaselor atunci când sângele se coagulează în vase.
Beatrice Mahler:
Managerul de la „Marius Nasta” a mai subliniat că „riscurile care duc la coagularea sângelui în vase țin de patologiile pe care le are pacientul sau de scăderea unor factori care ne protejează împotriva acestor tromboze”.
„Nu avem date suficiente despre cazurile care au avut astfel de evenimente nefericite și cu siguranță trebuie făcute publice aceste date pentru a avea informații transparente și corecte”, a mai precizat medicul Beatrice Mahler.
Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendată complet în mai multe țări
Mai mulți țări, prin care Franța, Germania, Italia, Spania, Slovenia și Portugalia, au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca până va veni un aviz din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) privind siguranța serului.
Autoritățile române au anunțat însă, luni seară, că România continuă vaccinarea cu AstraZeneca, în urma unei ședințe a Comitetului de Vaccinare.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a transmis luni că va organiza joi „o ședință extraordinară” cu privire la situația vaccinului de la AstraZeneca.
Joia trecută, (EMA) a transmis că va revizui cazurile de apariție a unor cheaguri de sânge la pacienți care au fost imunizați cu vaccinul AstraZeneca, însă a subliniat că incidența acestora nu este mai mare decât în rândul populației generale și a recomandat continuarea administrării vaccinului.
De asemenea, EMA a anunțat că, la ora actuală, nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sangvine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.
Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca serul de la AstraZeneca să fie administrat în continuare. Forul a anunțat însă și că experții săi se întâlnesc marți, 16 martie, pentru a discuta despre siguranța vaccinului AstraZeneca.
Reacția companiei AstraZeneca
Compania AstraZeneca a transmis, duminică, că a analizat cazurile a peste 17 milioane de oameni care au fost imunizați cu serul său anti-COVID și ancheta nu a dezvăluit nicio dovadă privind riscul crescut de formare a cheagurilor de sânge.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro