Beatrice Mahler a precizat că aceștia au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale, în timp ce la medici și asistente sunt mai puține probleme de acest fel.

„Nu sunt probleme la medici și nici la asistente – aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțin timp, fie că au niște afecțiuni – dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului Marius Nasta a precizat că se încearcă pe cât posibil ca în fiecare zi să fie folosite toate dozele de vaccin, dar, cu toate acestea, există cazuri când persoane programate la vaccinare se răzgândesc chiar în ziua respectivă. În acest caz există riscul ca doza de vaccin astfel rămasă să se piardă.

„Încercăm, pe cât posibil, să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul – am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcat ca acele doze să se piardă”, a spus Beatrice Mahler.

În acest moment, la Institutul Marius Nasta există probleme cu programarea la vaccinare.

„Există într-adevăr o problemă cu programarea la vaccinare. La Institutul Marius Nasta, inițial, 95% din personal a vrut să se vaccineze, iar acum obiectivul este să ajungem cu vaccinarea undeva la 70% din personal, ceea ce pentru mine ridică niște semne de întrebare”, a dezvăluit Beatrice Mahler.

FOTO: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News