Femeia, pe nume Khadija, a povestit că după un control medical rapid, a fost nevoită să-și ia bebelușul și să plece.

„Ne-au spus că trebuie să plecăm din cauza temerilor legate de noi replici”, a spus Khadija.

Împreună cu nou-născutul, Khadija și soțul ei au încercat să ia un taxi sâmbătă dimineața devreme spre casa lor din Taddart, în Munții Atlas, la aproximativ 65 km de Marrakesh. Dar pe drum au constatat că drumurile erau blocate de alunecări de teren și au ajuns doar până în satul Asni.

De atunci, familia locuiește într-un cort pe marginea drumului principal.

„Nu am primit niciun ajutor sau asistență de la autorități. Le-am cerut pături unor oameni din sat, ca să avem ceva cu care să ne acoperim. Îl avem doar pe Dumnezeu”, le-a spus femeia reporterilor BBC.

Familia a reușit să construiască un cort de bază, dar nu se poate întoarce acasă. Prietenii din orașul natal i-au spus femeii că locuința lor este grav avariată și nu știu când ar putea avea un loc potrivit unde să stea.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 a lovit vineri seară, 8 septembrie, Marocul. Seismul a provocat daune de proporții în Marrakech, unul dintre orașele turistice ale țării, dar mai ales în satele izolate din Munţii Atlas, unde casele din cărămidă de lut, piatră şi lemn au fost distruse complet.

Potrivit celui mai recent bilanț, cel puțin 2.122 de oameni au murit și peste 2.421 au fost răniți în urma seismului considerat cel mai grav din ultimii peste 60 de ani.

Autoritățile marocane au anunțat duminică, 10 septembrie, că au acceptat ofertele de ajutor din partea a patru țări – Spania, Marea Britanie, Qatar și Emiratele Arabe Unite – în timp ce multe alte state au declarat, de asemenea, că sunt dispuse să ajute.

Urmărește-ne pe Google News