În ultimele nouă luni s-au înregistrat șase-șapte cazuri de bebeluși infectați, iar spațiile din unitatea medicală urmează să treacă prin procesele periodice şi normale de curăţenie şi igienizare.

Bebelușii cu infecții nosocomiale au primit îngrijirile corespunzătoare și, în prezent, starea lor de sănătate este stabilă. Totuși, pentru o perioadă, micuții născuți prematur nu vor mai putea fi internați la ATI, iar femeile gravide de la Maternitatea Giulești au fost direcționate către alte unități medicale de profil.

De asemenea, Serviciul de ambulanță București-Ilfov și Direcția de Sănătate Publică au fost, deja, notificate despre această situație.

Ministrul sănătății anunță investiții „serioase” în 120 de spitale

Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a declarat, marți, că este foarte important ca unitățile medicale să raporteze corect numărul infecțiilor nosocomiale, atrăgând, totodată, atenția asupra nevoii de laboratoare de microbiologie în spitale.

„Se desfăşoară acum investiţii serioase în 120 de spitale din România, m-aş bucura să profite cele 120 de spitale de fondurile alocate din PNRR şi să se concentreze pe combaterea infecţiilor, care înseamnă reabilitare de săli de operaţie, de exemplu, instalare de sisteme de filtrare a aerului, instalare de sisteme care să facă curăţenie şi dezinfecţie la standarde înalte sau alte tipuri de reabilitări care permit o îmbunătăţire a activităţii spitalului respectiv”, a transmis Alexandru Rafila.

Urmărește-ne pe Google News