Bebelușii plâng diferit în fiecare țară, au concluzionat cercetătorii, explicând și de ce anume se întâmplă asta. Descoperă și alte lucruri care ți-ar putea îmbogăți cultura generală.
- Vocea femeilor activează aceeași parte a creierului masculin pe care o activează muzica.
- Bebelușii… plâng cu accent, oricât de bizar ar suna asta. Copiii sunt influențați de vocea mamei și, implicit, de felul ei de a vorbi, încă dinainte de a se naște. Așa se explică faptul că plânsetul sugarilor din Franța se încheie într-o notă înaltă, în vreme ce al bebelușilor din Germania se termină într-o notă gravă.
- Puyl, ultimul împărat al Chinei, și-a petrecut ultimul an din viață ca om de rând, după ce a fost dat jos de pe tron de regimul comunist. El a fost obligat să măture străzi ca să-și câștige pâinea, iar în prima zi de muncă s-a pierdut și a trebuit să ceară îndrumări. “Sunt Puyl, ultimul împărat al Chinei. Locuiesc cu rudele mele și nu reușesc să găsesc drumul către casă”, i-ar fi spus el unui trecător.
- Asiaticii se tem de cifra 4 mai mult decât ne temem noi de 13. Conform unei statistici, riscul ca ei să moară în urma unui atac de cord făcut pe 4 ale lunii e mai ridicat cu aproape 10% decât în orice altă zi din lună.
- Pe când era în clasa a V-a, Matthew Perry, actorul care a devenit celebru cu rolul lui Chandler din serialul de comedie “Prietenii tăi”, l-a bătut pe Justin Trudeau, premierul de azi al Canadei.
- În 1985, Elveția a bombardat Lichtenstein din greșeală, în timpul unui exercițiu militar. În 1992, aceiași elvețieni și-au “invadat” fără intenție vecinii, instalând un post de observație dincolo de graniță. În 2007, câțiva soldați elvețieni s-au rătăcit și au trecut hotarul, fără să-și dea seama. Un oficial din Lichtenstein, a patra cea mai mică țară din lume (după Vatican, Monaco și San Marino) a declarat că… “Nu-i nici o problemă. Se mai întâmplă…”.
- Prima femeie de culoare care a devenit milionară din America, Sara Breedlove, s-a îmbogățit, în anii 1890, vânzând produse pentru îngrijirea părului destinate femeilor de culoare.
- Termenul de boicot vine de la căpitanul irlandez Charles Boycott. Acesta avea ingrata sarcină de a evacua de pe pământurile lor fermierii care nu-și putea plăti dările, în anii cu recolte slabe. Până la urmă, fermierii au făcut front comun și s-au întors împotriva lui, deposedându-l de bunuri și forțându-l să părăsească țara.
- În Noua Zeelandă sunt de șase ori mai multe oi decât oameni.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!