„Circulă informații false conform cărora China oferă asistență militară Rusiei. Negăm acest lucru. Am precizat deja că suveranitatea națională și integritatea teritorială a tuturor țărilor, inclusiv a Ucrainei, trebuie respectate și protejate”, a transmis Qin Gang.

„China este o parte a soluției, nu o parte a problemei”, a subliniat el.

Potrivit lui Gang, China nu furnizează arme și muniție niciunei părți, trimițând doar alimente, medicamente, saci de dormit și alimente pentru copii.

Gang a mai punctat că „este normală” cooperarea financiară și comercială, economică și energetică dintre Moscova și Beijing.

Ambasadorul e evitat să pronunțe cuvântul invazie în legătură cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina, militând pentru soluții diplomatice, și nu a răspuns la întrebarea cum ar reacționa China dacă Rusia ar mobiliza 150.000 de soldați la granița comună. 

Vineri, 18 martie, Joe Biden a avut o conversație cu omologul său chinez, Xi Jinping. Președintele SUA l-a avertizat pe Xi asupra „consecințelor” în cazul în care China va oferi sprijin material Rusiei. Discuția dintre cei doi oficiali „a decurs bine”, a transmis Casa Albă.

Foto: Profimedia

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News