Rusia „continuă să piardă echipamente și personal semnificativ”, a afirmat Wallace, în fața deputaților din Camera Comunelor.

„Se estimează că, până în prezent, peste 25.000 de soldați ruși și-au pierdut viața, iar în total, dacă îi includem și pe soldații răniți, pe cei luați prizonieri sau zecile de mii de dezertori despre care se raportează acum că au fugit, ajungem la peste 80.000” de militari pierduți, a precizat ministrul britanic.

Acest lucru va avea un impact de lungă durată asupra armatei ruse și a eficacității sale viitoare de luptă. Rusia nu și-a atins încă niciunul dintre obiectivele sale strategice. Și suntem acum în ziua 194 din ceea ce a fost prevăzut a fi, în total, o campanie de o lună.

Ben Wallace, secretarul britanic al apărării:

Ben Wallace l-a comparat pe președintele rus Vladimir Putin cu un traficant de droguri care face ca țările europene să fie „dependente” de gaz.

El a îndemnat la unitate pe întregul continent în timpul iernii, adăugând: „Dacă nu rămânem uniți, dacă nu facem față acum, aceste amenințări nu vor dispărea de la sine, iar pentru oamenii din Praga sau Köln, dacă cedezi în fața dealerului – dealerul de droguri – sau a celui care te face dependent de heroină, acesta se va întoarce pentru mai mult peste câțiva ani”.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News