„Prim-ministrul a declarat în cadrul convorbirii că se opune unei încetări unilaterale a focului, care nu va schimba situaţia securităţii în Liban”, se precizează în comunicat.

După un an de confruntări transfrontaliere, Israelul şi Hezbollahul libanez, un aliat al mişcării palestiniene Hamas, au intrat în război deschis.

Din 30 septembrie, armata israeliană a lansat o ofensivă terestră împotriva mişcării proiraniene în sudul Libanului, însoţită de lovituri aeriene.

Răspunsul dat președintelui Franței

Declaraţia premierului Netanyahu survine la scurt timp după ce Macron a crescut, marţi, presiunea asupra Israelului pentru a respecta deciziile Naţiunilor Unite.

„Premierul Netanyahu nu trebuie să uite că ţara sa a fost creată printr-o decizie a ONU„, a spus el, referindu-se la votul din noiembrie 1947 al Adunării Generale a Naţiunilor Unite privind planul de împărţire a Palestinei într-un stat evreu şi unul arab.

Benjamin Netanyahu i-a răspuns preşedintelui francez, afirmând că formarea ţării sale provine din „războiul de independenţă” din 1948 şi nu dintr-o decizie a ONU.

„O reamintire pentru preşedintele Franţei: nu rezoluţia ONU este cea care a stabilit statul Israel, ci mai degrabă victoria obţinută în războiul de independenţă cu sângele luptătorilor eroici, mulţi dintre ei supravieţuitori ai Holocaustului – în special din Regimul de la Vichy din Franţa”, a declarat Netanyahu.

Urmărește-ne pe Google News