Întrebați când ar trebui să aibă loc alegerile, 51% dintre respondenți spun cât mai curând posibil, în timp ce 39% doresc să aștepte până la următoarele alegeri generale, programate oficial pentru octombrie 2026.

Șefii de securitate din Israel obțin note mai bune în sondajul publicat de știrile Channel 12 decât premierul, care a fost evaluat „bine” de 41% dintre respondenți și „rău” de 55%.

Prin comparație, ministrul Apărării Yoav Gallant este evaluat pozitiv de 58% dintre respondenți și negativ de 34%, în timp ce șeful de stat major al armatei israeliene (IDF), generalul Herzi Halev, obține note „bune” de la 59% și „rău” de la 30% dintre cei chestionați.

În mod similar, 55% dintre respondenți apreciază performanța șefului Serviciului General de Securitate al Israelului, Ronen Bar, ca fiind „bună” și doar 29% „rea”, iar șeful Mossad-ului, David Barnea, este evaluat pozitiv de 60% dintre respondenți și negativ de doar 20%.

De asemenea, sondajul relevă un sprijin covârșitor pentru un acord de încetare a focului cu Hamas – chiar dacă asta înseamnă oprirea luptei în Gaza – cu 73% susținând un acord și doar 14% opunându-se.

În plus, marea majoritate a participanților la sondaj solicită înființarea unei comisii de anchetă de stat cu privire la eșecurile care au dus la atacul devastator al Hamas din 7 octombrie 2023, cu 80% pentru și 10% împotriva.

Sondajul, realizat de sondajul Manu Geva, a chestionat 502 de respondenți și are o marjă de eroare de 4,4%. Datele au fost colectate pe 29 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News