Cel mai bine stau cei din Luxemburg

“suferinţă la pompă”, aşa cum şi-au intitulat experţii Bloomberg studiul, cel mai bine stau luxemburghezii. Ei au un venit de 266,6 euro pe zi şi cheltuiesc doar 2,1% din acesta pentru un galon de benzină, respectiv 5,60 euro.
Cea mai scumpă benzină din Europa se vinde în Norvegia, cu 1,64 de euro litrul sau 7,49 de euro/galonul, însă locuitorii acestei ţări nu au probleme în achiziţionarea ei. Se pot plimba berechet cu maşina personală, întrucât ponderea unui galon de carburant în venitul zilnic e de doar 3,6%.

Aproape că nu se mai găseşte motorină sub 6 lei pe litru

De la începutul anului şi până acum, preţurile carburanţilor au crescut în şase rânduri la majoritatea companiilor din ţara noastră, asta în ciuda protestelor şi a amenzilor- record aplicate de Consiliul Concurenţei. Practic, în cinci luni, carburanţii s-au scumpit cu 5% în cazul motorinei şi cu aproximativ 7% în cazul benzinei. Acum, sortimentele de motorină ieftine aproape că nu se mai găsesc sub 6 lei pe litru, la peste 90% din benzinării dieselul depăşind acest prag. Mai mult, preţurile la sortimentele superioare de motorină se îndreaptă la unele benzinării spre pragul psihologic de 7 lei pe litru. Uşor sub 6 lei pe litru se mai găseau ieri la unele pompe din Bucureşti doar sortimentele de benzină. În aceste condiţii, de ce să ne mai mirăm că plătim atât de mult carburantul?!

Uite cât de mulţi bani din venitul lor dau europenii pe benzină


Sursa: Bloomberg (studiul a fost făcut în galoane (1 galon=4,5461 de litri) şi în dolari USA, dar pentru uşurarea comparaţiei noi le-am transformat în euro şi în litri

Urmărește-ne pe Google News