În cadrul studiului, experții Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons au analizat 33 de produse ale producătorilor sau distribuitorilor de pe piața românească. Astfel, s-a descoperit că, în ceea ce privește numărul de E-uri din crenvurști, acesta variază între 0 și 10 E-uri.
În urma studiului, rezultatele au fost:
- 18% din produse nu au avut în componența lor niciun E.
- 27% dintre produsele studiate au avut un singur E în componența lor.
- 24% dintre produsele studiate au avut 2 E-uri în componența lor.
- 6% dintre produsele studiate au avut 3 E-uri în componența lor.
- 9% dintre produsele studiate au avut 4 E-uri în componența lor.
- 6% dintre produsele studiate au avut 6 E-uri în componența lor.
- 3% dintre produsele studiate au avut 8 E-uri în componența lor.
- 6% dintre produsele studiate au avut 10 E-uri în componența lor, cel mai mare număr regăsit în produsele studiate.
E-urile regăsite în produsele studiate au fost: E330, E410, E300, E950,
Potrivit InfoCons, Bergenbier Fresh Grapefruit cu și fără alcool la 0,5 litri este berea cu cele mai multe E-uri, numărul aditivilor ajungând la 10.
Bergenbier Fresh Lemon la 0,5 litri are 6 E-uri, iar Ursus Cooler fara alcool Chill Lemon la 0,5 litri are 2 E-uri.
La polul opus, cel mai mic număr de E-uri a fost de 1, găsit în berea Ciuc Radler Lemon la 0,5 litri. Lista berilor fără E-uri este: Dab Radler 0.5L, Kronenbourg 1664 Blanc 330ml, Leffe Radieuse 33cl, Leffe Ruby 33c, Mort Subite Kriek Lambic 25cl.
Ivan Patzaichin a strâns 3.000 de lei pentru copiii din Sfântu Gheorghe, „vânzând” cafea!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro