Consumul constant de bere poate reduce riscul aparitiei cancerului, infarctului si a bolilor de inima, a anuntat Federatia Producatorilor de bere germani, citata de Reuters.
Consumul moderat de bere, aproximativ jumatate de litru pe zi, reduce riscul aparitiei infarctului, scazand nivelul colesterolului, in timp ce hameiul din bere previne aparitia cancerului.
Federatia Producatorilor de bere germani incearca sa aduca in atentia consumatorilor imaginea berii ca un produs nutritionist, cu efecte benefice asupra sanatatii oamenilor.
Punctul de vedere al producatorilor de bere este sustinut de cercetarile intreprinse de o serie de oameni de stiinta, care au afirmat, cu ocazia unei conferinte comune cu industria berii, organizata in octombrie 2001 la Berlin, ca aceasta bautura are nu numai proprietati sedative, dar poate de asemenea elimina riscul imbolnavirilor de inima, al cancerului si osteoporozei. Mai mult, oamenii de stiinta olandezi au conchis, in urma unui studiu efectuat anul acesta pe 8.000 de persoane, ca o cantitate moderata de alcool consumata zilnic, sub forma de bere, whisky sau vin, contribuie la scaderea riscului dementei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News