Cele trei fete din trupa Etnic, Betty, Mach si Lori, stiu sa cante, dar in acelasi timp sa si gateasca. De fiecare data cand au drum la Iasi pentru un concert, “etnicele” se opresc la restaurantul preferat si mananca fiecare cate o delicioasa portie de ciorba-n paine. Cum arata ciorba-n paine? “In loc sa fie servita in castron, aceasta se serveste in paine. Painea are o forma ca de briosa mai mare. Dupa ce i se scoate miezul, in painea respectiva se pune o ciorba fierbinte de fasole, cu condimente si leustean”, spune Betty.
Atunci cand are chef si timp la dispozitie, Betty mai si gateste. Prepara spaghete dupa o reteta proprie si spune ca sosul pe care il face ea conteaza cel mai mult, pentru ca pune in el diverse mirodenii, printre care cimbru, oregano, tarhon si busuioc. Mai stie sa faca supa de rosii, pui cu legume si cartofi fierti, iar ca desert, crema de zahar ars si placinta “poale-n brau”.
Pentru ca ii place foarte mult mancarea chinezeasca, cantareata s-a specializat si in prepararea puiului Gong Bao. “Este preferatul meu si am cerut reteta de la un restaurant chinezesc, pentru ca mi-a placut foarte mult. Carnea de pui se taie cubulete si se pune in tigaie, la calit, cu ardei, morcovi, ceapa, ciuperci, muguri de bambus si alune. Dupa ce acestea se calesc, se toarna peste ele un sos chinezesc, sare, dupa gust, si boia de ardei iute. Se mananca neaparat cu garnitura de orez fiert cu legume”, ne-a povestit cantareata.