,,Nu sunt aici ca o celebritate, nu sunt aici ca politician. Sunt aici ca mamă. O mamă care se îngrijește profund de lumea în care trăiesc copiii mei și toți copiii noștri, o lume în care avem libertatea de a ne controla corpurile, o lume în care nu suntem divizați” , a declarat Beyoncé la un miting din Houston pentru campania prezidențială a Kamalei Harris, vineri seară.

,,Imaginați-vă fiicele noastre crescând văzând ce este posibil fără limite, fără plafonări. Trebuie să votăm și avem nevoie de voi” , a continuat ea.

FOTO: Beyoncé și Kelly Rowland
Sursă: Profimedia

La final, Beyoncé, însoțită pe scenă de colega sa din Destinys Child, Kelly Rowland, a prezentat-o pe Harris cu cuvintele: ,,Doamnelor și domnilor, vă rog să îi urați un bun venit călduros, texan, următorului președinte al Statelor Unite, vicepreședinta Kamala Harris”.

FOTO: Beyoncé și Kamala Harris
Sursă: Profimedia

Beyoncé nu a cântat, spre deosebire de anul 2016, când a cântat la un miting de campanie prezidențială pentru Hillary Clinton în Cleveland.

Houston este orașul natal al lui Beyoncé, iar campania prezidențială a lui Harris a adoptat piesa ,,Freedom” din 2016 a lui Beyoncé, de pe albumul ,,Lemonade”, ca imn.

Harris a folosit pentru prima dată melodia în iulie, în timpul primei sale apariții publice oficiale ca candidat prezidențial la sediul campaniei sale din Delaware. În aceeași lună, mama lui Beyoncé, Tina Knowles, a susținut public candidatura lui Harris pentru președinție.

Beyoncé a oferit permisiunea lui Harris de a folosi melodia, a confirmat un oficial al campaniei care a dorit să rămână anonim pentru a discuta operațiunile private ale campaniei, pentru Associated Press.

,,Freedom”, care apare în a doua jumătate a albumului ,,Lemonade”, include două înregistrări de teren realizate de John și Alan Lomax, care documentează spiritualele populare din bisericile afro-americane din sudul SUA în perioada Jim Crow și cântecele de muncă ale prizonierilor afro-americani din 1959 și 1948. De asemenea, piesa îl are ca invitat pe câștigătorul premiului Pulitzer, Kendrick Lamar.

Kinitra D. Brooks, academician și autor al cărții ,,The Lemonade Reader”, spune că melodia ,,Freedom”, este atât de importantă pentru că arată că libertatea nu este gratuită.

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește-ne pe Google News