Bezalel Smotrich este liderul Partidului Sionism Religios, de extremă-dreapta, și este cunoscut pentru pozițiile sale naționaliste și pentru susținerea față de războiul împotriva Hamas.

„Facem pași pentru a stabili faptele pe teren pentru a face Iudeea și Samaria (termenul folosit de Israel pentru a se referi la Cisiordania ocupată) o parte integrantă a statului Israel. Vom stabili suveranitatea, mai întâi pe teren și apoi prin legislație. Intenționez să legalizez coloniile. Scopul meu în viață este să împiedic înființarea unui stat palestinian”, a spus Smotrich, la o reuniune a partidului său.

Hartă cu poziționarea Cisiordaniei (West Bank)

Foto Shutterstock

Comentariile sale vin în contextul în care acesta a primit noi puteri legale pentru a integra teritoriile palestiniene în Israel, conform unei dezvăluiri făcute zilele trecute de The Guardian.

„Am creat un sistem civil separat. Va fi mai ușor de înghițit în contextul internațional și juridic”, a spus el, referindu-se la aceste noi puteri dobândite de la armata israeliană.

Pe lângă funcția de ministru al finanțelor, Smotrich este ministru în cadrul Ministerului israelian al Apărării, inclusiv responsabil pentru Administrația Civilă, care supraveghează ocupația israeliană a Cisiordaniei.

Cisiordania se află sub ocupație militară israeliană din 1967, după Războiul de Șase Zile între Israel și alianța formată din statele arabe Egipt, Iordania și Siria. Milioane de palestinieni trăiesc în acest teritoriu.

Urmărește-ne pe Google News