După o întâlnire la Casa Albă despre uraganul „Milton”, care a ajuns deja în Florida, Biden a criticat „răspândirea iresponsabilă, periculoasă și continuă de dezinformare și minciuni” legate de gestionarea acestor situații de către autorități.

După devastarea provocată de uraganul „Helene”, care a dus la moartea a cel puțin 235 de persoane, Trump și republicanii au acuzat, fără dovezi, democrații că au „furat banii” de la Agenția Federală de Răspuns la Catastrofe. Totul pentru a oferiți imigranților ilegali. Biden a catalogat aceste afirmații ca fiind „ridicole” și „false”. El a mai insistat că nu este adevărat că locuințele avariate sunt confiscate sau că victimele ar primi doar 750 de dolari.

Biden a criticat și declarațiile „ciudate” ale reprezentantei pro-Trump, Marjorie Taylor Greene. Aceasta a susținut că guvernul federal controlează vremea.

„Este dincolo de ridicol. Acest lucru trebuie să înceteze”, a spus el.

La reuniune a participat și vicepreședintele Kamala Harris. Ea avertizat că cei care ar încerca să profite de uragan pentru a crește prețurile la alimente, combustibil sau locuințe vor fi trași la răspundere.

Biden a anulat o vizită în Germania și Angola pentru a fi prezent în SUA în timpul trecerii uraganului „Milton” prin Florida. Furtuna la lăsat peste 2,5 milioane de locuințe fără energie electrică.

Urmărește-ne pe Google News